+31 078 808 0138 [email protected]
B2B leadgeneratie

B2B lead generatie om direct met potentiële klanten in contact te komen

Wil je vrijblijvend onze ideeën horen over hoe we dit voor jou kunnen inzetten?

Waarom B2B leadgeneratie inzetten om jouw product of service te promoten?

Omdat het een uiterst effectieve manier is voor B2B bedrijven om op een directe manier in contact te komen met je potentiële klanten.

Je kunt direct met de deur in huis vallen bij de persoon die beslissingen kan nemen over de aanschaf van jouw B2B product of dienst.

Wij zorgen dat er interesse gekweekt wordt waardoor je consistent positieve reacties in je mailbox ontvangt van potentiële klanten zoals “Ja ik wil meer weten” of “Ja stuur mij de brochure”.

Zie de afbeelding met positieve reacties van potentiële klanten.

Dit hoe wij op een doelgerichte manier B2B leads genereren voor onze klanten.

Wil je je business groeien en direct, effectief en snel communiceren om je product af te zetten, dan is dit iets wat je zou moeten overwegen.

leads genereren b2b voorbeelden

Hoe het werkt

LIJST BOUWEN DOELGROEP

Als we het eens geworden zijn over je doelgroep dan gaan wij aan de slag om alles op te zetten. We gaan een lijst maken met gedetailleerde gegevens van je potentiële klanten. Denk aan naam, e-mailadres, website etc. Dit is de fundering van waaruit we de contacten gaan benaderen.

DAGELIJKS CONTACTEN E-MAILEN

Nu gaat het echt beginnen en kun je een stroom aan positieve reacties van potentiële klanten verwachten in je mailbox. We sturen een reeks e-mails om die goed, vriendelijk en professioneel overkomen op je potentiële klant. En een stap dichterbij een sale te komen.

SALESPERSOON PAKT VERDER OP

Wij sturen de positieve reacties door naar jullie mailbox. Vervolgens is het aan jou of je salespersoon om op te volgen met de lead. Bijvoorbeeld door een brochure te sturen, een productvideo, plannen afspraak etc. Dit is naar mensen die al “Ja” hebben gezegd om dit te ontvangen.

B2B lead generatie stappen

Stap 1 - B2B lead generatie

STAP 1

De eerste stap is om jouw e-mailadres te gaan opwarmen. Omdat wij niet hetzelfde e-mailadres willen gebruiken als het hoofd e-mailadres van jouw bedrijf. Dit doen we om jouw hoofddomein zo goed mogelijk te beschermen. Wij nemen dit voor je uit handen. Als je huidige mailadres bijvoorbeeld [email protected] is, dan gaan wij het sturen vanaf [email protected]. We zetten het systeem op en gaan ook het nieuwe e-mail account voor je “opwarmen”. Dit is nodig want als je dit niet doet, of niet goed doet, dan gaan de e-mails die we straks gaan sturen niet goed aankomen, of niet volledig aankomen. Een belangrijk onderdeel voor een sterke fundering voor jouw campagne.

Tegelijkertijd gaan we aan de slag om een lijst te bouwen met gedetailleerde informatie over jouw potentiële klanten. We hebben dus de doelgroep in kaart gebracht. Meestal is dat heel makkelijk en weet je dat zelf heel goed. Dan gaan wij aan de slag om websites te vinden van B2B contacten die binnen jouw doelgroep vallen. Vervolgens verzamelen we data die we gebruiken om de contacten zo effectief mogelijk te kunnen benaderen tijdens de volgende stap. Denk aan gegevens zoals Naam, E-mailadres, Stad, Website etc. Een onmisbare stap van het B2B lead generatie proces.

Stap 2 - B2B online leadgeneratie

STAP 2

Stap 3 - b2b leads genereren

STAP 3

Met B2B lead generatie is het van groot belang om een reeks berichten te schrijven die goed ontvangen worden bij jouw potentiële klant. Bovendien moet het heel snel duidelijk zijn hoe je jouw potentiële klant wellicht kunt helpen. Wij doen dit anders dan 99% van de concurrentie (zie afbeelding bijgevoegd). Namelijk op een manier die verfrissend en tegelijkertijd professioneel is waarbij mensen het idee hebben “Kijk, dat is nou leuk.” Omdat wij dit proces al jaren uitvoeren  zijn wij gespecialiseerd geraakt in het schrijven van effectieve berichten waar men positief op reageert. Slappe, spammy e-mails leveren niks op. Daarentegen, sterke mails waar over na is gedacht zorgen voor nieuwe leads, afspraken en sales.

Een voorbeeld van een positieve reactie zie je op de afbeelding met het raketje. Dit is de reactie van een potentiële klant die gereageerd heeft op de e-mail campagne. Deze zegt “Een product video is prima ik zie het tegemoet.” Dit zijn reacties die we krijgen door het B2B online leadgeneratie proces goed uit te voeren. Natuurlijk is het voor jouw bedrijf wellicht iets anders wat we sturen als “Interesse kweker”, in dit geval was het een product video. We denken met je mee wat we het beste kunnen gebruiken. Hoe dan ook, tijdens deze fase sturen wij de positieve reacties door naar jouw hoofd mailbox. Zodat jij of jouw team de potentiële klant verder kan begeleiden tijdens het verkoopproces. 

Stap 4 - leadgeneratie b2b resultaat

STAP 4

Stap 5 - business to business leadgeneratie

STAP 5 (Optioneel)

Nu je een B2B lead generatie systeem hebt waarbij je consistent positieve reacties binnenkrijgt van potentiële klanten, is het misschien ook handig om makkelijk updates bij te kunnen houden qua opvolgen van leads. Mocht je nu geen tool gebruiken om dit makkelijk bij te houden, dan kunnen wij eventueel helpen om een CRM voor je in te richten. Het voordeel hiervan is is dat jij of je sales team daardoor goed inzicht hebben in de sales cyclus status van potentiële klanten. Denk aan het toevoegen van notities, het slepen naar een bepaalde pijplijn stage zoals “Interesse Getoond”, “Afspraak Gepland”, “Offerte Verstuurd” etc.

B2B leads genereren handig voor jouw bedrijf?

Klantervaring b2b online leadgeneratie

Op de afbeelding hier kun je een reactie zien van één van onze klanten. Hier halen we mooie resultaten voor en dankzij ons werk hebben ze hun product bij meer winkeliers op de plank kunnen krijgen. Onze klant zit in de fashion en ook hebben we hiervoor het bovenstaande proces toegepast. 

Zoals je op de afbeelding kunt zien geeft de klant aan dat één van de dames een klant heeft geschreven door onze werkzaamheden.

Het mooie is dat dit een goed B2B lead generatie voorbeeld is. Zelf hoef je natuurlijk niet in de fashion te zitten. Zolang je een product of dienst hebt dat voor de zakelijke markt bestemd is, dan is er een goede kans aanwezig dat we dit ook voor jou kunnen uitvoeren. 

Natuurlijk beoordelen we tijdens een eerste gesprek waar de kansen liggen. Als we denken dat het voor jouw markt niet geschikt is, dan zeggen we dat ook.

Vrijblijvend erachter komen of B2B online leadgeneratie geschikt voor jou is? Stuur hieronder dan een bericht.

3 + 2 =