Websitebezoekers omzetten tot klanten

Websitebezoekers omzetten tot klanten

Geschreven door Ceesjan de Zeeuw (CJ)

CJ houdt zich al jaren bezig met resultaatgerichte marketing strategieën die keer op keer werken om nieuwe klanten aan te trekken. Met een specialisatie in e-mail & LinkedIn outreach. Hier deelt hij tips, uit de praktijk, waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.

september 5, 2015

Je website hoort je persoonlijke verkoopmachine te zijn. Je weet waarschijnlijk wel dat je website het eerste is wat nieuwe bezoekers zien, dus het kan maar beter een goede indruk zijn. Het hebben van een website die er geweldig uitziet is een goed begin. Maar het zijn de sites die geoptimaliseerd zijn voor conversie die je resultaten zullen opleveren. In dit artikel benoemen we de meest belangrijke elementen die je op je website wilt hebben.

Elementen die elke sterk converterende website heeft

Je website moet een mooi design hebben, klaar. Een inspirerend design straalt professionaliteit uit. Een ‘Over Ons’ pagina inclusief foto(‘s) mag ook niet ontbreken. Voeg foto’s toe van het team indien mogelijk. Geef potentiële klanten de mogelijkheid om je te leren kennen. Daarnaast moet het makkelijk zijn om met je in contact te komen. Websites die goed converteren laten altijd goed zien hoe contact op te nemen. Waarschijnlijk klinkt dit allemaal erg logisch maar we zien veel bedrijven die op hun website helemaal geen concrete informatie hebben over hetgeen ze aanbieden. Zorg ervoor dat je jullie producten en diensten op je site weergeeft zodat mensen begrijpen wat jullie aanbieden. Het laten zien van eerder afgeleverde projecten of foto’s van producten samen met reviews van andere klanten is iets wat niet mag ontbreken op je website. Bovendien is het hebben van een sterke call-to-action ook super belangrijk. Wil je meer afspraken? Maak het dan gemakkelijk voor mensen om een afspraak te maken op je site via een boekingsformulier. Wil je meer aanmeldingen voor je e-maillijst? Maak het mensen dan gemakkelijk om hun e-mailadres achter te laten. De call-to-action gaat over het optimaliseren van je website voor de volgende stap die je de bezoeker op je website wilt laten nemen.

80% van jullie bezoekers…

Het is ook handig om te weten dat 80% van je bezoekers niet direct contact gaan opnemen. Zelfs als de website conversie-technisch goed in elkaar zit zal slechts 20% van alle bezoekers direct contact opnemen. Dus wat kun je doen om de overige 80% van potentiële klanten warm te krijgen? Heel veel. Maar één voorbeeld is het bouwen van een e-maillijst. Door het hebben van een e-maillijst kun je deze 80% omzetten van eenmalige bezoeker tot koper. Hiervoor gebruik je een zogenaamde “lead magnet”. Verzamel e-mailadressen door iets gratis weg te geven. In ruil hiervoor ontvang je de gegevens van de klant (e-mailadres Vaak is dit weggevertje in de vorm van een gratis rapport/PDF. Ben je bijvoorbeeld een makelaar? Dan kan je lead magnet de volgende titel hebben: ‘7 Tips Voor Het Vinden Van Je Droomhuis In [Stad]’. Het maakt niet uit in welke branche je zit, er is altijd iets waardevols om gratis weg te geven. En je beseft misschien niet eens hoe waardevol de kennis is die je hebt en kunt delen met anderen. Nadat je het gratis weggevertje hebt ontworpen kun je het gaan promoten. Voeg het toe aan een sectie op de homepage of aan de zijbalk. Vergeet ook niet je lead magnet te promoten via andere netwerken zoals Facebook, Twitter etc.

Waarom het niet hebben van deze elementen slecht is voor je bedrijf

Misschien voldoet je site niet aan de bovengenoemde elementen? Het gevaar hiervan is dat potentiële klanten niet overtuigd zijn van jullie kwaliteiten. De eerste indruk bevalt niet waardoor je potentiële klant zonder pardon op zoek gaat naar het volgende bedrijf. In de internetmarkt van vandaag moet je jezelf onderscheiden en ervoor zorgen dat je de eerste keus bent. Als je niet tevreden bent met je huidige website en denkt dat je er nog veel meer uit kunt halen, neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag naar je website en geven daarbij eerlijk advies over wat we kunnen doen om je bedrijf sterker neer te zetten en daarbij meer klanten aan te trekken.

Dit vind je misschien ook leuk…

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *