LinkedIn SSI

LinkedIn SSI

Geschreven door Ceesjan de Zeeuw (CJ)

CJ houdt zich al jaren bezig met resultaatgerichte marketing strategieën die keer op keer werken om nieuwe klanten aan te trekken. Met een specialisatie in e-mail & LinkedIn outreach. Hier deelt hij tips, uit de praktijk, waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.

juni 23, 2023

LinkedIn SSI, of Social Selling Index, is een maatstaf die LinkedIn gebruikt om de effectiviteit van jouw sociale verkoopprestaties te beoordelen. Het wordt gemeten op een schaal van 0 tot 100 en is gebaseerd op vier kernactiviteiten: het opbouwen van hoogwaardige relaties, het vestigen van een professioneel merk, het identificeren van prospects en het aangaan van waardevolle gesprekken.

wat is LinkedIn SSI

Hier zie je een screenshot van de LinkedIn SSI-pagina waarbij je ook de vier elementen van de SSI-score kunt zien

Waarom is LinkedIn SSI belangrijk?

LinkedIn beweert dat hoe hoger jouw SSI-score is, hoe groter de kans is dat je jouw verkoopdoelen bereikt. Professionals die hun sociale verkoop score op LinkedIn bijhouden en onderhouden, hebben gemiddeld:

 • 45% meer verkoopkansen dan professionals met lagere scores.
 • 51% meer kans om hun quota te halen.
 • 78% betere verkoopresultaten dan hun collega’s die niet actief zijn op sociale media.

Hoe werkt LinkedIn SSI?

LinkedIn SSI is gebaseerd op vier pijlers:

 1. Het vestigen van een professioneel merk: Dit omvat het voltooien van jouw LinkedIn-profiel en het plaatsen van kwaliteitscontent. Hoe gedetailleerder jouw profiel en hoe beter jouw content, hoe hoger jouw score.
 2. Het vinden van de juiste mensen: Dit meet hoe succesvol je bent in het opbouwen van kwaliteitsconnecties. Het gebruik van LinkedIn’s zoek- en onderzoekstools kan hierbij helpen.
 3. Het betrekken bij inzichten: Dit meet hoe goed je op de hoogte bent van de laatste trends en deze deelt. Hoe vaker je relevante content deelt en hoe meer interactie deze krijgt, hoe beter jouw score.
 4. Het opbouwen van relaties: Dit meet hoe goed je contact maakt met jouw contacten en jouw professionele netwerk uitbreidt. Hoe meer jouw connecties en relaties groeien, hoe beter jouw score.
hoe werkt LinkedIn SSI

Hoe vind je jouw LinkedIn SSI score?

Je kunt jouw LinkedIn SSI score vinden door in te loggen op jouw LinkedIn account en deze link te volgen: LinkedIn SSI Score Link. De link geeft je niet alleen de score, maar toont ook vergelijkingen met andere professionals in jouw branche en netwerk.

Voor je gemak hier ook een screenshot van hoe de URL eruitziet in de webbrowser

Hoe verbeter je jouw LinkedIn SSI score?

Het verhogen van je LinkedIn SSI-score gaat verder dan alleen het volgen van de basisstappen. Het vereist een strategische aanpak en een diepgaand begrip van hoe LinkedIn werkt. Hier zijn enkele tips om je te helpen je score te verbeteren:

 • Vestig jouw professionele merk: Zorg ervoor dat je LinkedIn-profiel volledig is ingevuld en professioneel is. Dit betekent dat je een duidelijke en beknopte kop moet hebben, een samenvatting die je vaardigheden en ervaringen benadrukt, en een gedetailleerde beschrijving van je huidige en vorige functies. Daarnaast moet je regelmatig relevante, kwalitatieve content plaatsen. Dit kan bestaan uit artikelen, blogposts, infographics, video’s en meer. Door regelmatig waardevolle content te delen, kun je jezelf positioneren als een expert in je vakgebied en je zichtbaarheid op het platform vergroten.
 • Vind de juiste mensen: Gebruik LinkedIn’s zoekfunctie om relevante contacten te vinden en voeg ze toe aan jouw netwerk. Dit betekent niet alleen het zoeken naar mensen op naam, maar ook het gebruik van filters zoals locatie, bedrijf, branche en functie om je zoekopdracht te verfijnen. Bovendien kun je LinkedIn’s ‘People You May Know’ functie gebruiken om potentiële connecties te vinden.
 • Betrek bij inzichten: Deel regelmatig relevante content en neem deel aan discussies in jouw vakgebied. Dit toont je betrokkenheid bij je branche en helpt je relaties op te bouwen. Bovendien, door het volgen van influencers en thought leaders in je branche, en het deelnemen aan relevante groepen, kun je op de hoogte blijven van de laatste trends en inzichten.
 • Bouw relaties op: Maak regelmatig contact met jouw LinkedIn-contacten en breid jouw netwerk uit door nieuwe connecties te maken. Dit betekent niet alleen het sturen van connectieverzoeken, maar ook het onderhouden van die relaties door regelmatig te communiceren, te reageren op hun posts en hen te feliciteren met professionele mijlpalen.

Door deze stappen te volgen, kun je niet alleen je LinkedIn SSI-score verbeteren, maar ook je algehele LinkedIn-strategie versterken en je succes op het platform vergroten.

Wat is een goede LinkedIn SSI score?

Er is geen specifieke “cut score” die bepaalt of jouw SSI goed of slecht is. Het doel is altijd om in de top 10% van jouw branche te zijn. Volgens LinkedIn is een SSI-score van 75 of hoger een goed doel voor leiders in de industrie.

LinkedIn SSI is een krachtig hulpmiddel voor professionals die hun aanwezigheid en invloed op LinkedIn willen vergroten. Door jouw SSI-score te volgen en te verbeteren, kun je jouw zichtbaarheid vergroten, waardevollere connecties maken en uiteindelijk jouw verkoop- en marketingresultaten verbeteren.

Heb je hulp nodig bij het verkrijgen van meer leads, het maken van afspraken en het verhogen van het aantal verkopen via LinkedIn? Ons team van experts staat klaar om je te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen je LinkedIn SSI-score te verbeteren en je professionele succes op LinkedIn te vergroten. Klik hier om naar onze contactpagina te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk…

Klanten aantrekken LinkedIn

Klanten aantrekken LinkedIn

LinkedIn is een krachtig platform dat bedrijven kunnen gebruiken om hun zichtbaarheid te vergroten, hun merk te...

LinkedIn Sales Navigator

LinkedIn Sales Navigator

LinkedIn Sales Navigator is een geweldige tool om nieuwe leads, afspraken en klanten te krijgen via het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *